top of page
Rock i Sand

Kinesiologi

KINESIOLOGI / MASSAGE

På CA & Company jobbar Camilla med kinesiologi i kombination med massage behandlingar. Hur man som människa mår har stor inverkan på kroppens alla samordnande system. Ökad belastning med icke tillräckliga resurser fysiskt eller psykiskt skapar stress och sådan har stor inverkan på både psykiskt och fysiskt välmående. Med kinesiologi som test- och korrigeringsmetod hjälper Camilla personen att åter kunna öka sina reservkrafter och därigenom minska stress.

Vid första mötet startar vi med att gå igenom det du vill ha hjälp med för att anpassa behandlingen just för dina behov som kommer att ge resultat på djupet. Alla delar i din kropp hänger samman och är beroende av varandra därför är Kinesiologi passande då den fokuserar på hela kroppen till skillnad från andra behandlingar som antingen fokuserar på det fysiska eller psykiska.

VAD ÄR KINESIOLOGI?

Kinesiologi är en medicinsk -Österlänsk behandlings metod som strävar efter att lugna ett stressat nervsystem. Ordet ”Kinesiologi” kommer från grekiskan och betyder ”rörelse-lära”. Du får i behandlingen både djupgående massage kombinerat med tekniker som går på djupet i lymfan och meridiansystemet.
Jämfört med traditionell medicin så jobbar man inom nästan all alternativmedicin mer med att förebygga problem istället för att vänta och försöka läka sjukdomar efter att man blivit sjuk.
Inom alternativmedicin har man också en större helhetssyn där man jobbar med både fysiskt/strukturellt, emotionellt/stressreducerande och näringsmässigt/biokemiskt. 

I kinesiologin behandlas allt från stress till allergier, magproblem, PMS, trötthet, värk, spända muskler. 

Vi utsätts ideligen för belastningar från vår inre och yttre miljö, oavsett om vi är friska eller sjuka. Andas vi oren luft, tränar hårt, stressar, får i oss kemikalier, virus, bakterier, parasiter, svamp eller andra störande mikrober behöver kroppen ha en mycket bra näringsstatus för att lösa problemen som uppstår.

Kroppen tar själv hand om de allra flesta gifter och händelser som stör den. Men det som den inte klarar av att ta hand om kan skapar symptom, göra oss trötta och så småningom sjuka. Resultatet efter en kinesiologi behandling ger ett nytt och förbättrat informationsflöde från hjärnan och ut till muskler och körtlar, vilket så småningom leder till att du upplever minskade besvär och förbättrad hälsa.

 

Med manuell muskeltestning kommunicerar kroppen med nervsystem för att i sin tur hitta obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Utifrån de problem jag finner skräddarsyr jag den behandling som just du behöver.

VAD KAN KINESIOLOGI HJÄLPA TILL MED FÖR PROBLEM?

  • Allergier-katt-Pollen

  • Mat-intolleranser

  • Trötthet, huvudvärk

  • Stress, lång och kortvarig

  • Sömnproblem

  • Magproblemematik, matsmältning, IBS

  • Muskel-och ledspänningar

  • PMS och olika låsningar och obalanser i kroppen.

     

Ord från en klient:

"I oktober förra året tog jag min utmattade kropp till Camilla och bad henne om hjälp att balansera och stötta den, eftersom jag kände att jag inte klarade av det på egen hand. Det var ett av de bästa besluten jag kunnat ta. Med MS i botten har det blivit en speciell resa med mycket tålamod och särskilda hänsyn. Långsamt och säkert har Camilla genom att lyssna på mig, men framförallt genom att lyssna på min kropp, gjort just det med all sin fantastiska kunskap - hon har stöttat och balanserat kroppen så att den har betydligt mer kraft och ork idag. Varje behandling är inkännande och unik. Det är inte alltid behagligt, men med Camillas lugn och guidning kring varför kroppen smärtar eller signalerar på olika ställen kan jag slappna av och låta dem jobba ihop. Och det gör de så bra. Förutom att Camilla förstår sig på kroppar, och har en oerhörd bredd i sina verktyg för behandlingar, är hon också en fantastiskt fin och härlig person som jag alltid ser fram emot att träffa."      

75 min

bottom of page