top of page
IMG-3676.jpeg

Hälsa & Skönhet på Södermalm

GRUPPTRÄNING

 

Dessa grupper finns i begänsat antal platser - anmälan görs till Camilla via camilla@cacompany.se
Företag, konferensbokningar, maila eller ring Camilla: 070-795 43 23

CA_Profiler_4.03.jpg

SOMA MOVE & SOMA MIND

SOMA MOVE
Med den egna kroppen som redskap tränar vi i egen takt upp vår kondition, styrka, spänst, balans, rörlighet och koordination. Med fokus på andning och de mjuka skonsamma övningarna ger även träningen en effektiv stretch för muskulatur och bindväv. Ordet Soma betyder kropp och är en träningsform som gynnar vårt lugn- ro system

SOMA MIND
"Ibland händer det mest när du gör som minst". Genom Soma Mind kan vi på ett koncentrerat sätt nå centrering genom andning och att tydligt befinna oss i kroppens bindvävssträckningar. Övningarna kommer ge dig en upplevelse av återhämtning, både kroppsligt och mentalt. Under terminen kommer vi göra övningar som stärker våra binjurar, som i sin tur förebygger och reducerar stress. Vi kommer även avsluta passen med variationer av meditation, guidad meditation för medveten närvaro och förbättrad andning.

 

Några få platser kvar till vårens pass! Max 10 deltagare 

Anmälan är bindande och sker till Camilla: camilla@cacompany.se

 

 

Träning våren 2023

SOMA MOVE 60 min 

Vill du ha en drop in plats till vårens SOMA MOVE ? maila camilla@cacompany.se 
Passet är en kombo av skonsamma stärkande övningar, avslutas med meditation, stretch -och andningsövningar.
14 ggr 3.350 kr
Plats: Brännkyrkagatan 55
Tid: 17.45-18.45 SOMA MOVE 
Datum: Nästa omgång startar upp 30 augusti 2023

 

Medicinskt kombo pass 60 min 

Passet är en kombo av mjuka övningar sittandes och stående, stabilitet, stretch andningsfokus. Passet aktiverar vårat lugn-och rosystem. 
10 ggr 2.550 kr
Plats: Brännkyrkagatan 55
Tid: 16.15-17.15 
Datum: Nästa omgång startar upp 6 september 2023


Medicinsk komboträning 45-60 min på företag. Maila camilla@cacompany.se för offert. 

Passet består av mjuka långsamma rörelser i kombination med avslappning, stretch och meditation. Allt för att stärka kroppens självläkande förmåga. Passet är en bra träningsform för olika smärttillstånd som stress trötthet magproblem eller om man bara känner att man vill ha en metod för att hålla sig frisk.  Passet ger kroppen förutsättningar för att komma ner i varv, bli av med spänningar och stress, bli rörligare och främjar vårt hormon-lymfsystem förbättra vår matsmältning och en bra bas för stabilitet i både kropp och sinne. 

 

QIGONG / STRESSHANTERING

Qigong är ett fantastiskt redskap i att hantera stress, bli fokuserad och ge kroppen ny energi som bidrar till en frisk balanserad hälsa.
Genom att vi tränar långsamt ger det signalerar till vårat nervsystem att det är okej att slappna av. Mycket av de aktiviteter vi utför idag är snabba och träning för den yttre muskulaturen. Med Qigong tränar du din inre styrka, både mentalt och fysiskt.Du kan med kontinuerlig Qigong uppnå resultat som att bli pigg, fokuserad fri från spänningar och stress, bli av med sömnproblem och även stärka kroppens inre organ och förbättra ditt immunförsvar.


Träningen utförs stående. Träningsprogrammet passar alla, det bidrar till ökad rörlighet, förbättrad andning och hållning och ökad balans på flera plan.
Forskning har visat att vi kan bli av med sömnproblem, astma, migrän och stärka vårt immunförsvar. När vi utför denna typ av långsam träning slappnar kropp, muskler, sinne av och vi uppnår en behaglig återhämtning.

"Jag har tränat grupper i Qigong under 14 år. Min reflektion är att behovet av att komma ner i varv, få egen tid, hitta en behaglig andning är större än någonsin"

Camilla Lindqvist

Hur påverkas vi av Qigong invärtes?
Stärker hjärtats kapacitet med ökad slagvolym, vilket medför attslaggprodukter rensas ut.
Sänker högt blodtryck. Tack vare att avslappning och djupandning har en avslappnande- och därmed vidgande –effekt på blodkärlen, vilket medför mindre motstånd i blodflödet och på så sätt minskat blodtryck.
Ökar mängden blod till hjärnan tack vare avspänning i kärlen.
Förbättrar matspjälkningens mekanism genom att stärka muskulaturen som transporterar maten genom mag-tarmkanalen.
Gagnar matsmältningen genom att bukandningen masserar matsmältningsorganen
I andningsprocessen bildas koldioxid, slagg, 70% lämnar kroppen vid utandning, rätt andning höjer vår energi.
Hur vi andas är tillsammans med tankar känslor den viktigaste reglerande faktorn för vår hälsa. Andningen påverkar nästan alla funktioner i kroppen!

Röster om SOMA

 
Vi får besök på arbetet en gång i veckan av Camilla och har en fantastisk stund. En timme fylld av magi. Fokusera på andning och att släppa allt för att bara vara i nuet, det borde alla få göra. Alla borde ha en timmes avkoppling i veckan på arbetet. Man kommer tillbaka med dubbelt så mycket energi. Camilla - Du e grym!”
Jennie 
"Den här terminen uppfyllde absolut mina förväntningar med råge. Det har varit väldigt givande för mig och varit så bra för både kropp och välbefinnande. Du är en otrolig energikick Camilla och den här typen av träning är perfekt för mig) Jag ser fram emot hösten med er och jag är redan taggad för nästa hälsoresa"
Anna

"Träningen är toppen. Bra att vi är en liten grupp, det ger bättre rörelseutrymme. Klart känner jag mig mjukare men också starkare i kroppen, gladare efter passet, har lättare att komma ner i varv när det blir extra stressigt. Så det är bara positivt."
Barbara

Röster om QIGONG

 
”Bättre kontakt med mig själv, lugn, en glädje och ett bättre humör”
Anna-Lena Nilsson

”Jag känner att jag andas och syresätter mig, Qigongen har klivit in i mitt liv för att stanna. Jag använder det ibland hemma, på jobbet, bussen. Framförallt tankeövningarna”
Annika Klingström

"Jag känner mig piggare, mindre stressad, mycket smidigare i kroppen. Jag sover bättre på nätterna"
Annika Olsson

"Vill tacka för all den energi och glädje du gav vid dagens qigong på Friskis&Svettis i Sickla. Du har ett skönt lugn och en enorm utstrålning, som (i alla fall hos mig) finns kvar långt efter att passet har slutat; har gått omkring med ett leende på läpparna hela eftermiddagen."
Anonym
bottom of page